Termeni si conditii de utilizare a site-ului

Informatiile prezentate pe website-ul www.gutenbergarad.ro sunt proprietatea S.C. Gutenberg S.A., denumita in continuare Gutenberg, cu sediul in localitatea Arad, Calea Victoriei, nr. 41, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J02/755/1991, avand Cod Unic de Inregistrare Fiscala RO1688022, si sunt destinate exclusiv utilizatorilor sai in scop informativ si comercial.
Gutenberg, in calitate de proprietar al acestui website, depune toate eforturile pentru ca informatiile prezentate sa fie permanent actualizate si in conformitate cu politicile interne ale companiei, insa nu garanteaza acuratetea acestora.

Utilizarea website-ului, indiferent de scopul vizitei, informational sau comercial, implica acceptarea prezentei politici de Termeni si Conditii, asa cum este expusa in pagina de fata. Gutenberg isi rezerva dreptul de a revizui Termenii si Conditiile de utilizare prin actualizarea acestei pagini in orice moment si fara o notificare prealabila a utilizatorilor. Vizitarea periodica a acestei pagini va ofera posibilitatea de a lua la cunostinta orice modificare survenita cu privire la acesti Termeni si Conditii, dvs., utilizatorul, fiind unicul raspunzator de cunoasterea si conformarea la noile prevederi si modificari ce pot aparea. In caz de neconformare, ne rezervam dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca acesti termeni si conditii de utilizare, sau orice alte prevederi relevante din legislatia in vigoare.

Drepturi de autor si marci inregistrate
Toate materialele prezente pe www.gutenbergarad.ro, incluzand, dar fara a se limita la, informatii, texte, grafica, software, unelte, produse, servicii, date, rezultate ale folosirii software-ului, reclame, nume, logo-uri precum si marci inregistrate reprezinta continutul acestui site, fiind protejate de legea dreptului de autor si legile referitoare la marci si proprietate intelectuala, cu exceptia situatiilor in care exista o stipulatie expresa, contrara, existenta pe acest site. Folosirea de catre dumneavoastra a continutului site-ului constituie o acceptare a acestor conditii si va obliga la respectarea acestora.
Este interzisa modificarea, copierea, reproducerea, descarcarea, transmiterea sau distribuirea acestui continut in orice modalitate cu exceptia cazurilor permise de conditiile de utilizare sau cu consimtamantul expres si prealabil al proprietarului acestui continut.

Marcile inregistrate si logo-ul de pe acest site si alte site-uri afiliate, sunt, sub rezerva unei stipulatii contrare exprese, proprietatea Gutenberg. Ele sunt protejate potrivit legislatiei in vigoare, iar reproducerea si folosirea lor neautorizata vor atrage dupa sine raspunderea persoanei vinovate de incalcarea acestora. Toate drepturile sunt rezervate Gutenberg Legea dreptului de autor si tratatele internationale protejand acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nicio forma si in niciun fel fara o permisiune in prealabil scrisa din partea Gutenberg. Reproducerea neautorizata a continutului acestui site si a celor afiliate, ori a oricarei parti componente, va atrage dupa sine pedepsirea conform legislatiei in vigoare.

Achizitiile online
Achizitia de bunuri si servicii pe site-u www.gutenbergarad.ro se supune legislatiei privind Comertul Electronic (365/2002, 363/2007, OUG 34/2014), ceea ce presupune incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice pentru orice tranzactie efectuata in prezentul website, contracte care utilizeaza urmatorii termeni, avand sensurile specificate mai jos:
Vanzator : S.C. Gutenberg S.A., cu sediul in localitatea Arad, Calea Victoriei, nr. 41, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J02/755/1991, avand Cod Unic de Inregistrare Fiscala RO1688022, denumita in continuare Gutenberg
Cumparator : orice persoana fizica sau entitate juridica care plaseaza o comanda pe site-ul www.gutenbergarad.ro
Comanda : modalitatea prin care Cumparatorul comunica Vanzatorului intentia de a achizitiona bunuri de pe site-ul www.gutenbergarad.ro
Confirmare comanda : interactiune telefonica sau scrisa intre Cumparator si un reprezentant (operator/ consultant vanzari) al Vanzatorului, prin care acesta din urma confirma clientului informatii referitoare la tirajul produselor comandate si termenul de livrare/ ridicare din magazin.
Procesare comanda : email transmis la adresa oferita de Cumparator, confirmare insotita de Factura Fiscala a comenzii plasate de client si care atesta tirajul produselor comandate de client si demararea procedurilor de livrare a acestora de catre firma de curierat agreata ca partener a Vanzatorului/ ridicare a produselor comandate din magazinul ales de Cumparator.
Factura Fiscala : document fiscal transmis in mod electronic, de catre Vanzator la adresa de email oferita de Cumparator. Conform Codului Fiscal art. 319 alineatul 29, semnarea si stampilarea facturilor nu sunt elemente obligatorii, implicit factura primita prin email reprezinta originalul.
Termen de livrare : estimare aproximativa oferita in mod standard de catre Vanzator Cumparatorului, odata cu procesarea si confirmarea comenzii, termen care nu implica obligatii contractuale din partea Vanzatorului, intrucat este in stricta dependenta de firma de curierat agreata de Vanzator.
Politica de vanzare online
Plasarea unei comenzi pe site-ul www.gutenbergarad.ro implica acceptarea acestor Termeni si Conditii, implicit a modului de comunicare (scrisa - electronica si verbala - telefonica) prin care Vanzatorul informeaza Cumparatorul cu privire la orice detalii referitoare la comanda plasata de acesta din urma.
Cumparatorul poate plasa comenzi online in orice moment al zilei, de luni pana duminica.
Comenzile plasate sunt operate/ pregatite de operatorii Gutenberg zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00-16:00.

Confirmarea comenzii se face zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 - 16.00. Confirmarea se realizeaza de catre un reprezentant al Vanzatorului si va contine informatii referitoare la tirajul din comanda, termenul de livrare/ ridicare din magazin, verificarea datelor de identificare ale Cumparatorului (in cazul in care acestea sunt insuficiente pentru procesarea/ expedierea/ ridicarea din magazin a comenzii) etc. (In vederea confirmarii, reprezentantul Vanzatorului va contacta telefonic Cumparatorul. Confirmarea finala se face prin emailul de transmitere a Facturii Fiscale.) Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru incorectitudinea informatiilor oferite de catre Cumparator in plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, Gutenberg operand doar in baza informatiilor oferite de clientul sau.

Vanzatorul depune toate eforturile pentru a mentine si afisa Cumparatorului tirajuri si preturi actualizate pentru produsele oferite spre vanzare.

Odata confirmata comanda, Cumparatorul va primi pe email Factura Fiscala aferenta comenzii confirmate.

Livrarea comenzilor online
Comenzile online plasate pe site-ul www.gutenbergarad.ro ajung in posesia Cumparatorului prin urmatoarele metode de livrare:

1. Livrarea prin curier : comenzile online se expedieaza cu ajutorul firmei de curierat pe intreg teritoriul Romaniei, de luni pana vineri in intervalul orar 9.00 -17.00, si sambata in intervalul 9.00 -14.00, in sistem door-to-door SAU pot fi ridicate gratuit din magazinul din Arad, Calea Victoriei, nr. 41 de catre Cumparator.
Taxa de livrare se calculeaza in functie de valoarea cumparaturii.

Termenul obisnuit de livrare este de 2-4 zile lucratoare, cu posibilitatea prelungirii acestuia in cazuri exceptionale (sarbatori legale, etc.); in astfel de situatii, clientul este informat telefonic sau prin email de catre consultantii de vanzari Gutenberg asupra noii date de livrare si vor stabili impreuna o noua data de livrare.

In cazul comenzilor cu plata prin OP, termenul de livrare comunicat se calculeaza de la primirea confirmarii de plata de catre Vanzator (a se vedea articolul referitor la plati).

In momentul livrarii, clientul verifica integritatea ambalajului, iar in cazul in care acesta nu este in conditii bune (prezinta colturi rupte, zgarieturi, defecte de orice fel, etc) solicita agentului firmei de curierat intocmirea unui proces verbal de predare-primire cu mentionarea tuturor neregulilor constatate, refuzand totodata primirea coletului.

Gutenberg nu poate fi facut raspunzator pentru neregulile de livrare (intarziere livrare peste termenul estimat, ambalaje si produse deteriorate la transport, etc.), ele cad in sarcina firmei de curierat partenere, iar pentru solutionarea acestora Cumparatorul se va adresa direct acesteia.

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru incorectitudinea informatiilor oferite de catre Cumparator in plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, Gutenberg operand doar in baza informatiilor oferite de clientul sau.

2. Ridicarea gratuita din magazin : Gutenberg pune la dispozitia clientilor sai serviciul de ridicare gratuita a comenzii online din magazinul Gutenberg din loc Arad, Calea Victoriei, nr. 41. Ridicarea comenzii online este posibila doar dupa ce Cumparatorul este instiintat de catre un reprezentant Gutenberg prin comunicare scrisa (email) sau orala (telefonic) asupra detaliilor comenzii.
Dupa confirmarea comenzii, Cumparatorul isi poate ridica comanda din magazin.

Plata comenzilor care se ridica din magazin se poate cu plata integral, cu ordin de plata (comanda poate fi ridicata din magazin doar dupa ce plata acestuia este vizibila in contul Gutenberg) sau in magazin, la casa de marcat.

O comanda online neachitata si confirmata clientului va fi rezervata pentru ridicarea din magazin pentru o perioada de 72h. Ulterior acestei perioade, produsele ce fac obiectul comenzii online neachitate vor fi puse in vanzare.

Preturile si plata comenzilor online
Toate preturile produselor din site-u www.gutenbergarad.ro sunt bazate pe tiraj, afisate in Lei si nu includ TVA. Taxa de livrare se calculeaza in functie de valoarea cumparaturii.

Gutenberg depune permanent eforturi pentru ca informatiile de pret afisate pe site-ul www.gutenbergarad.ro sa fie corecte, insa nu exclude erorile de factor uman care pot impacta preturile produselor.
Gutenberg isi rezerva dreptul de a face verificari de ordinul securitatii datelor oferite de Cumparator in bazele de date ale tertilor, pentru a preveni intentiile de fraudare. Gutenberg opereaza toate aceste verificari conform Legii 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora. Detalii referitoare la acest aspect pot fi consultate citind Politica de Confidentialitate.

Comenzile online plasate pe site-ul www.gutenbergarad.ro pot fi achitate:

Plata ramburs
Cumparatorul plateste produsele comandate la livrarea acestora, urmand a primi din partea agentului firmei de curierat o chitanta pentru plata efectuata. Procedura este valabila atat pentru persoane fizice, cat si juridice.

Plata cu OP
Clientii care aleg sa plateasca prin Ordin de Plata vor primi pe email, odata cu informarea privind inregistrarea comenzii, factura proforma pentru a efectua plata.

Comenzile cu plata prin OP se proceseaza doar dupa primirea confirmarii de plata.

Plata in magazin
In cazul comenzilor online care se ridica din magazinul situat in loc Arad, Calea Victoriei, nr. 41, Cumparatorul are posibilitatea de a achita comanda la casa de marcat a magazinului, cu cash, cardul sau cu ordin de plata (comanda poate fi ridicata din magazin doar dupa ce plata acestuia este vizibila in contul Gutenberg).


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Avand in vedere Regulamentul General privind Protectia Datelor” sau „GDPR” , Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 119 (4.5.2016) şi aplicabil de la 25 mai 2018, va transmitem acest document pentru a va detalia cand si de ce anume va prelucram datele dumneavoastra personale, cum le folosim, conditiile in care le putem divulga altora si cum le stocam in conditii de siguranta.

1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI ROLUL PARTILOR

In contextul incheierii si executarii Contractului, Partile vor prelucra o serie de date cu caracter personal, respectiv: datele cu caracter personal ale persoanelor de contact ale Clientului dezvaluite de Client catre S.C. Gutenberg S.A. si datele cu caracter personal ale persoanelor de contact ale S.C. Gutenberg S.A. dezvaluite Clientului;

Va prelucram date cu caracter personal in scopuri determinate

Va prelucram datele cu caracter personal in vederea executarii contractului cu entitatea juridica in numele careia actionati (care include si interactiunile anterioare semnarii acestuia) si pentru indeplinirea obligatiilor noastre in calitate de parte contractanta.

In plus, va prelucram datele cu caracter personal in vederea satisfacerii unor interese legitime, de exemplu:

2. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR

In prelucrarea datelor cu caracter personal conform Contractului, Partile se angajeaza sa respecte toate obligatiile aplicabile acestora in calitate de operatori de date cu caracter personal conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal inclusiv, dar fara limitare, conform prevederilor GDPR

2.1. prelucreaza datele cu caracter personal ale Persoanelor de Contact ale Clientului in scopul incheierii si executarii Contractului, precum si in scopul transmiterii de comunicari Persoanelor de Contact ale Clientului, inclusiv comunicari comerciale din partea S.C. Gutenberg S.A. sau a partenerilor S.C. Gutenberg S.A..

2.2. Se conformeaza obligatiilor ce-i revin in calitate de operator in ceea ce priveste incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, si, totodata, informeaza Clientul cu privire la orice astfel de incalcare a securitatii datelor cu caracter personal fara intarziere nejustificata.

2.3. Desemneaza un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, care poate fi contactat de catre Client, pentru aspecte legate de protectia datelor cu caracter personal, la urmatoarea adresa de e-mail: info@gutenbergarad.ro .

2.4. Prelucreaza datele cu caracter personal ale persoanelor de contact ale Clientului pentru scopul incheierii si executarii Contractului, asigurandu-se astfel ca respecta cerintele legislatiei prin utilizarea unui temei adecvat al prelucrarii datelor si asigurarea informarii adecvate a S.C. Gutenberg S.A., conform acestui document;

2.5. In calitate de operator de date cu caracter personal, este responsabil de implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea si confidentialitatea datelor cu caracter personal, tuturor clientiilor care furnizeaza date cu caracter personal cat si persoanelor de contact ale S.C. Gutenberg S.A., mentionate in contract sau alte documente.

2.6. In cazul in care este obligat conform legislatiei aplicabile, desemneaza un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal si comunica datele de contact la care acesta poate fi contactat de catre S.C. Gutenberg S.A. pentru aspecte legate de protectia datelor cu caracter personal;

Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, aveti urmatoarele drepturi:

1. Dreptul de acces, respectiv dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele dvs. cu caracter personal, precum si accesul la acestea si furnizarea de informatii despre modul de prelucrare;

2. Dreptul la rectificare, care se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte si/sau la completarea datelor incomplete;

3. Dreptul la stergere/dreptul de a fi uitat, adica dreptul de va sterge fara intarzieri nejustificate datele cu caracter personal colectate, in cazul in care aceste date nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate si nu exista alt temei juridic pentru prelucrare, datele au fost colectate ilegal sau datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;

4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii sau va opuneti, care se aplica in cazul in care dumneavoastra contestati exactitatea datelor cu caracter personal, prelucrarea este ilegala .

5. Dreptul de portabilitate, respectiv dreptul dumneavoastra de a primi datele cu caracter personal, pe care ni le-ati furnizat in scopurile indicate in prezenta, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, precum si dreptul de a trimite aceste date unui alt operator;

3. MASURI DE CONFIDENTIALITATE PENTRU PRTOTECTIA INFORMATIILOR PERSONALE

3.1. Ne asiguram ca drepturile persoanelor vizate legate de prelucrarea datelor personale detinute de noi sunt respectate si ca oferim mijloacele necesare pentru a le permite sa isi exercite drepturile.

3.2. Oferirea de informatii persoanelor vizate - oferim persoanelor vizate informatii clare si usor accesibile cu privire la operatorul de date si prelucrarea datelor lor cu personale.

3.3. Asigurarea unui mecanism pentru modificarea sau retragerea consimtamantului - oferim un mecanism pentru ca persoanele vizate sa modifice sau sa-si retraga consimtamantul.

3.4. Asigurarea unui mecanism pentru a se opune prelucrarii - oferim un mecanism care permite persoanelor vizate sa se opuna prelucrarii datelor lor personale.

3.5. impartasirea exercitarii drepturilor de principiu cu privire la datele cu caracter personal - luam masuri rezonabile pentru a informa tertii cu care au fost impartasite datele cu caracter personal, despre orice modificare, retragere sau obiectii care rezulta din exercitarea drepturilor persoanelor vizate.

3.6. Rectificarea sau stergerea - implementam un mecanism pentru a facilita exercitarea drepturilor persoanelor vizate sa accesese, sa corecteze si/sau sa stearga datele lor cu caracter personal.

3.7. Oferirea unor copii a datelor cu caracter personal prelucrate - putem oferi o copie a datelor cu caracter personal prelucrate, supusa politicii de retinere si stergere, atunci cand se solicita de catre un responsabil cu datele cu caracter personal.

3.8. Limitarea colectarii - limitam colectarea datelor personale la minimul relevant, proportional si necesar pentru scopurile identificate.

3.9. Limitarea prelucrarii - limitam prelucrarea datelor cu caracter personal la ceea ce este adecvat, relevant si necesar pentru scopurile identificate.

3.10. Retinerea - nu retinem date cu caracter personal mai mult decat este necesar in scopul pentru care s-au prelucrat datele cu caracter personal.

3.11. Eliminarea - se va face in conditii de siguranta si pentru a evita si preveni alte riscuri .

4. SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Societatea va depune toate eforturile rezonabile pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul nostru prin stabilirea unor masuri rezonabile de securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, divulgarii, copierii, modificarii sau aruncarii neautorizate, precum si a altor riscuri similare.